Home » Activitats i Projectes

Activitats i Projectes

Projectes de robòtica a 1r d'ESO

Els alumnes de 1r de l'ESO aquest curs s'han iniciat en el tema de la robòtica i han demostrat ser uns autèntics craks en la matèria. En un principi, els reptes que se'ls plantejaven eren més o menys senzills. Per tal d'aplicar els coneixements i les habilitats apreses, els nois i noies havien de crear una història on els protagonistes eren els robots.

Aquí  podeu veure tota la feina que s'ha anat fent aquest darrer trimestre i el seu resultat final que ha valgut molt i molt la pena.

 

Viatge a Toulouse

Els alumnes de 2n i 3r d'ESO que estudien francès han pogut practicar aquesta llengua durant el viatge de tres dies que han fet a la ciutat de Toulouse. El segon dia varen visitar la cité de l'espace, un parc temàtic centrat en la investigació espacial, on es pot experimentar què se sent caminant per la lluna, o seure en la cadira giratòria i sentir els efectes de la desorientació com si fóssin veritables astronautes. La visita al planetari i el cinema 3D ajuden a entendre una mica més com es viu a l'espai.  

Però els nostres alumnes també s'han hagut d'espabilar a l'hora de fer les compres del menjar i dels souvenirs. El darrer dia varen fer una passejada pels carreronss de la "Ville rose", el Pont neuf, la plaça del Capitoli... a peu, amb metro o en autobús, han recorregut una bona part de la ciutat, travessant i jugant a les places amb fonts.

 

Segona jornada de col·laboració amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC)

Segona jornada de col·laboració amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) - Institut Torre de Malla

Aquest passat dimecres 31 de maig, el alumnes del nostre institut que participen en els tallers pilots del MAC han pogut fer d’exploradors i científics del segle XXI. Els nostres alumnes de 1r d’ESO han estat treballant a la biblioteca del museu amb uns programes en els que, utilitzant diversos sistemes de prospecció ( fotografia aèria, prospecció magnètica, prospecció geofísica....), havien de localitzar diversos jaciments. Ha estat una aproximació a alguns dels aspectes de l’arqueologia menys coneguts, que després s’han pogut completar amb la visita a algunes sales del museu.

Els alumnes de 4t ESO i de Batxillerat, al mateix temps, han estat al laboratori treballant diversos aspectes de la paleoantropologia: identificació d’ossos, reconstrucció d’esquelets, interpretació de restes. Ha estat un primer contacte amb material real de diferents excavacions i potser una aproximació als futurs estudis.

Actuacions final de curs

El divendres, 19 de maig, uns alumnes de diferents cursos d'ESO van oferir un concert a tots els seus companys d'etapa a l'auditori de Can Rajoler. Varen interpretar temes apresos a les classes de música.

 

PROGRAMA CONCERT 19 MAIG  

CAN RAJOLER-INSTITUT TORRE DE MALLA

  

Presenten: Ruth Ribera i Albert Blasco 

 • Actuació de percussió corporal :Ana Gabaldón, Núria Miró, Aina Navarro, Elsa Tejada, Georgiana Sandor, Emma Sesat, Penda Kadiakhe, i Lucía Arruti

 •  Vola del grup Txarango (grup de guitarres):  

 Antònia Cádiz, Martí Rodríguez, Sara Jiménez, Irina Xicota, Alba Portella, Álvaro Guzmán i Adriana Castro 

 • Yo pienso en aquella tarde del grup Pereza (grup de guitarres): 

 Mireia Rodríguez, Irene Arias, Adriana Castro, Míriam Cerezales, Maria Andreu, Carmen Barja i Martí Rodríguez 

 •  No puedo vivir sin ti de Coque Malla (grup de guitarres):  

  Mireia Rodríguez, Irene Arias, Adriana Castro, Míriam Cerezales, Maria Andreu i Carmen Barja  

 • Duo de flauta travessera i piano

      Mercè Lara (flauta travessera) i Noa Briceño (piano) 

 • All of me de John Legend (grup de guitarres)

 Sara Jiménez, Irina Xicota, Ana Astasio, Álvaro Guzmán, Alba Portella, Laia González i Antònia Cádiz

 •  I’m yours de Jason Mraz (grup de guitarres)

 Sara Jiménez, Irina Xicota, Ana Astasio, Álvaro Guzmán, Alba Portella i Laia González 

 • Radioactive de Imagine Dragons (grup de guitarres)

 Sara Jiménez, Irina Xicota, Ana Astasio, Álvaro Guzmán, Alba Portella i Laia González

 •  Someone like you de Adele (veu)  

Daniel Márquez  

 • Rolling in the deep de Adele (Veu)   

    Daniel Márquez

 •  That’s what I like,de Bruno Mars. Ball, alumnes 4ESO) 

Asantu Balde, Ana Valle, Sara Martínez, Andrés Zambrano, Bintou Diakite, Ainhoa Arnela, Irene Arias, Míriam Cerezales, Álvaro Guzmán, Maria Andreu

 

 

 

El Torre de Malla amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya

El Torre de Malla amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya - Institut Torre de Malla

L’INS Torre de Malla ha estat escollit com a centre pilot per a col·laborar amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) en el desenvolupament  de tres tallers d’arqueologia. El primer tracta de l’arqueologia des de l’antropologia, el segon es centra en  l’anàlisi de pol·lens i la reconstrucció paleoambiental i el tercer planteja l'aproximació a les tecnologies no destructives que es fan servir en Arqueologia i que permeten descobrir nous jaciments. 

Aquest passat dimarts 16 de maig una trentena d’alumnes de 1r d’ESO de l’optativa  “Coneguem el passat”, una quinzena d’alumnes de l’optativa de Biologia de 4t ESO i una dotzena d’alumnes voluntaris del 1r de Batxillerat Científic han participat en una primera jornada d’intercanvi d’opinions i idees amb els especialistes del MAC en el nostre centre. Aquesta sessió tindrà la seva continuació el dimecres 31 de maig amb la visita d’aquests alumnes al MAC i la seva participació en els tallers. 

Pel nostre alumnat, això significa un contacte directe amb el món de la ciència i la investigació així com la possibilitat d’experimentar uns tallers abans que s’ofereixen al públic en general. 

Agraïm al Museu d’Arqueologia de Catalunya aquesta oportunitat !!

Poesia viva

Aquest és un recull del que els alumnes de 1r d'ESO i 2n d'ESO han estat fent en una activitat de poesia viva.